Projecten


Cuppen Logistics Horst

Cuppen Logistics Horst

Cuppen Logistics heeft zijn sporen in de transportwereld ruimschoots verdiend. In 1935 werd het bedrijf opgericht door Theo Cuppen. Hij startte in het centrum van Horst met veevervoer en veilingvervoer. Vanuit een garage en opslagschuur bij zijn woonhuis bracht Cuppen  zijn lading met paard en wagen naar de juiste bestemming. Het bedrijf groeide gestaag. Inmiddels is het berijf uitgegroeid naar een transport bedrijf met zo'n 40 trekvoertuigen en zo'n 55 trekeenheden.

Het bedrijf is gespecialiseerd in geconditioneerd transport en coldstore. Geconditioneerd transport is het transport van goederen onder gecontroleerde omstandigheden, zoals onder andere de temperatuur. Geconditioneerd transport is bedoeld voor producten zoals planten en levensmiddelen. verder biedt Cuppen Coldstore biedt mogelijkheden voor het huren van enkele palletplaatsen tot het huren van volledige koelcellen.

Liho Telecom & Safety Systems heeft het complete inbraaksignaleringssysteem en toegangscontrolesysteem vervangen en deze geíntergreerd en een management software pakket, waardoor de klant zelf het sleutelbeheer kan uitvoeren. In verschillende fases zijn alle gebouwen aangepakt en inmiddels is ook het verhuurde deel geheel voorzien van een nieuw systeem. Tevens hebben wij het bestaande video-observatiesysteem aangepast en uitgebreid met nieuwe IP-camera's. Ook de brandmeld- ontruimingssystemen worden momenteel door ons onderhouden. Hiermee is de veiligheid van materieel en medewerkers, maar ook de goederen van hun klanten gewaarborgt.

 

 

EDCO Deurne

EDCO Deurne

EDCO Eindhoven B.V., in 1978 gestart als im- en exportbedrijf, heeft
inmiddels wereldwijd een unieke plaats verworven als een
internationaal opererende handelsonderneming. EDCO richt zich op
een groot aantal doelgroepen, zoals grootwinkelbedrijven,
inkoopcombinaties, winkelketens, postorderbedrijven, groothandels
en detailhandelsbedrijven.

Het assortiment bestaat uit meer dan 20.000 producten, waaronder
huishoud, elektra, tuin, fiets, sport, seizoensartikelen, speelgoed,
gereedschap, auto- en truckaccessoires en licentieartikelen.

ECDO heeft in Deurne aan de Helmondweg een gigantisch
nieuw distributie centrum van maar liefst 100.000 m2 groot. Aan-
gezien LIHO reeds een zeer gewaardeerde installateur was voor 
EDCO op haar overige objecten, zijn wij ook hier betrokken bij
alle security onderdelen. Zo realiseren wij hier in Deurne de
complete beveiliging, toegangscontrole, videobewaking, brand-
meldinstallatie, intercom systemen, slagbomen etc..

In totaal worden er maar liefst 1800 componenten in het 
gebouw gemonteerd door LIHO!

Ergon Eindhoven

Ergon Eindhoven

Ergon is hét werkbedrijf voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Ze ontwikkelen en bemiddelen mensen naar werk. Dit doet Ergon voor de gemeenten Eindhoven, Heeze-Leende, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Ergon richt zich ons op vormen van gesubsidieerde arbeid. Van mensen met een arbeidsbeperking die blijvend ondersteuning nodig hebben tot kortdurende trajecten als opstart naar een baan. Ergon biedt werkplekken bij werkgevers in de regio, zowel groepsgewijs als individueel. Indien nodig biedt Ergon werkplekken binnen de eigen bedrijfsvoering. Ergon telt in totaal 2500 medewerkers.

Liho heeft afgelopen jaar op het hoofdkantoor het totale inbraaksignaleringssysteem vervangen, en sinds Januari 2017 het onderhoud van alle inbraakinstallaties en Brandmeld- ontruimingssystemen van het hoofdkantoor en 13 nevenvestigingen.

Gebouw de Witte Dame te Eindhoven

Gebouw de Witte Dame te Eindhoven

De Witte Dame is een gerenoveerd fabrieksgebouw aan de Emmasingel in het centrum van Eindhoven. Het is in 1928-1931 gebouwd onder architectuur van Dirk Roosenburg volgens de regels van de nieuwe zakelijkheid. Philips heeft het gebouw vanaf het begin gebruikt als productiefaciliteit voor gloeilampen. Het maakte deel uit van een groter complex van Philips, met de Eerste gloeilampenfabriek en de Lichttoren, aan de Emmasingel, Mathildelaan en Willemstraat. Het gebouw heeft zijn markante witte kleur pas in 1953 gekregen. In de jaren tachtig kwam het gebouw leeg te staan doordat Philips de productie verplaatste naar andere landen. Philips wilde het pand slopen, maar de gemeente verleende hiervoor geen vergunning. Het gebouw werd gerenoveerd door architect Bert Dirrix. De Witte Dame werd op 27 mei 1998 heropend door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Jo Ritzen. De gebouwdelen EE, EF en EH zijn sinds 2002 beschermd als rijksmonument.

De volgende instanties zijn o.a. in het gebouw gevestigd: de Design Academy Eindhoven, Fontys Hogescholen, Game House, de Bibliotheek Eindhoven en de GGD Zuid-Oost Brabant. Daarnaast is in de onderste laag aan de straatkant een aantal bedrijven, winkels en banken gevestigd.

Liho Telecom & Safety Systems BV heeft in opdracht van de gebouw eigenaar een compleet nieuw Brandmeld- ontruimingssysteem geleverd en gemonteerd. In opdracht van de Design Academy hebben wij het complete inbraaksignaleringssysteem vervangen, en voor de Blobliotheek hebben wij het gele inbraaksignalerings- en toegangscontrolesysteem geleverd en gemonteerd.

Gemeente Asten

Gemeente Asten

Asten is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze telt 16.658 inwoners  en heeft een oppervlakte van 70,40 km². De gemeente Asten maakt deel uit van de plusregio Eindhoven. Hoofdkern is het dorp Asten, met 13.069 inwoners. Andere dorpen binnen de gemeente zijn Heusden en Ommel.

Liho Telecom & Safety systems heeft de bestaande brandmeld-ontruimingsinstallatie aangepast en het onderhoud op het brandmeld- ontruimingssysteem en inbraaksignaleringssysteem in beheer.

 

Gemeente Son & Breugel

Gemeente Son & Breugel

Son en Breugel is een gemeente en woonplaats in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. De gemeente bestaat uit de kerkdorpen Son en Breugel die op korte afstand tegenover elkaar aan de Dommel liggen.

Liho Telecom & Safety Systems verzorgd al enkele jaren de aanleg en onderhoud van brandmeld- ontruimingssystemen in diverse panden welke onder het beheer van de gemeente vallen.

Momenteel staat er een grote verbouwing op rol van het bestaande gemeentehuis. Deze zal deels gesloopt en er zal een nieuw stuk aangebouwd worden.

Onlangs heeft Liho Telecom & Safety Systems daarom opdracht verkregen om in de tijdelijke locatie het bestaande brandmeld- ontruimingssysteem aan te passen en het pand te voorzien van een inbraak- en toegangscontrolesysteem, waarmee de veiligheid van de medewerkers en alle documenten weer gewaarborgt is.

GNT International te Mierlo

GNT International te Mierlo

GNT in Mierlo is mondiaal marktleider voor het kleuren van voedsel en een betrouwbare partner in de voedsel- en drankenindustrie. Zij bieden schitterende kleuren dankzij de EXBERRY® kleurende levensmiddelen met heel veel toepassingsmogelijkheden. Bijv. in dranken, snoepgoed en zuivelproducten, om er slechts een paar te noemen. Bijna alles is mogelijk. Bij GNT International, zoals het toevoegen van smaak, kleur en extra voedingsstoffen.

Gezien de sector waarin GNT verkeerd (Food) is LIHO in 2011 gevraagd een waterdicht beveiligingsplan te maken voor de complete nieuwbouw "FASE I" van deze organisatie. Dit is met veel succes en kwaliteit uitgevoerd van tekening tot certificaat. De veiligheid van de food producten welke bij de consument terecht komen zijn gewaarborgd. Tevens zijn alle toegepaste systemen (inbraakbeveiliging, toegangscontrole, videobewaking, brandmeldinstallatie) gebouwd met uitbreidingsmogelijkheden. Immers heeft LIHO ondertussen al in meerdere fases de beveiligingssystemen aangepast en uitgebreid.

Onlangs (Februari 2017) is een geheel nieuw laboratorium met kantoren opgeleverd.

Hotel Pullman Eindhoven Cocagne

Hotel Pullman Eindhoven Cocagne

In oktober 2017 hebben wij van Cocagne Investments BV de opdracht gekregen om de gehele brandmeld - ontruimingsalarminstallatie te vervangen van hotel Pullman Eindhoven Cocagne. Met haar 33.000 m2 een van de grootste hotels van de Benelux!

Het betreft in deze een gecertificeerde installatie met meer dan 2500 componenten waarbij de uitdaging ligt dit "tussen de bedrijven door" uit te voeren. Belangrijkste hierbij is dat de gast centraal blijft staan en geen hinder mag ondervinden.

In juli 2018 hebben de certificeringen en inspecties plaatsgevonden en zijn allemaal 100% afgerond zonder enige op of aanmerkingen. Pullman Eindhoven Cocagne en haar gasten zijn helemaal veilig!

Wij zijn trots dat wij dit bijzondere en complexe project in 8 maanden tijd hebben mogen uitvoeren met een geweldig resultaat!

Inalfa Roof Systems te Venray

Inalfa Roof Systems te Venray

Inalfa Roof Systems, leverancier van schuifdaken voor de automobielindustrie, heeft een compleet nieuwbouw pand langs de A73 in Venray gerealiseerd. Het nieuwe kantorencomplex bestaat uit een zilverkleurig gebouw met een gestroomlijnde vormgeving. Daarvoor heeft de architect zich laten inspireren door de vormgeving van auto’s, voornamelijk de grill, motorkap en het lijnenspel van de gehele auto. Op het pand prijkt het Inalfa-logo centraal op de voorzijde.

In het nieuwe hoofdkantoor en de bijbehorende fabriek heeft LIHO Telecom & Safety Systems in samenwerking met de elektrotechnisch installateur de diverse beveiligingsoplossingen geleverd en geïnstalleerd.

Instituut Clingendael Den Haag

Instituut Clingendael Den Haag

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael (Engels: Netherlands Institute of International Relations Clingendael) is een politiekonafhankelijk kennisinstituut dat diverse aspecten van de internationale betrekkingen bestudeert.

Het instituut is gevestigd in Den Haag op het landgoed Clingendael. Aangezien er in het gebouw vele congressen en bijeenkomsten plaatsvinden, dient hier conform het bouwbesluit een volledig gecertificeerde brandmeldinstallatie aanwezig te zijn. Instituut Clingendael heeft dit vraagstuk bij LIHO neergelegd, waarbij wij een compleet beveiligingsplan hebben opgemaakt. Hierbij is zowel rekening gehouden met de regelgeving, evenals de monumentale aspecten en esthetica.

Liho Telecom & Safety Systems heeft dit pand en enkele bijgebouwen voorzien van een Brandmeld- ontruimingsysteem en inbraaksignalerings- en toegangscontrolesysteem.

Koonings Bruid & Bruidegom te Deurne

Koonings Bruid & Bruidegom te Deurne

Koonings Bruid en Bruidegom is ’s Werelds grootste bruidsmodespeciaalzaak! Brabantse gemoedelijkheid in een ruime 4500m² grote bruidszaak gevuld met meer dan 3500 bruidsjaponnen, 750 kostuums en prachtige collecties van avond- en cocktailkleding. Het is niet zomaar een bruidsmodezaak, het is een beleving!

Liho realiseerde hier bij de laatste grote verbouwing en uitbreiding een nieuw Inbraaksignalerings- en toegangssysteem en een Brandmeld- Ontruimingssysteem.

Korein Kinderplein Eindhoven e.o.

Korein Kinderplein Eindhoven e.o.

Korein kinderopvang is dé partner in dagarrangementen voor kinderen van 0 tot 16 jaar in oostelijk Brabant. Met maar liefst 116 vestigingenzorgen zij onder diverse merknamen voor opvang, begeleiding en activiteiten die aansluiten bij de ontwikkelingsfasen en interesses van het kind. Ze zijn begaan met kinderen, en de manier van werken is vakkundig, pedagogisch verantwoord, enthousiast en warm.

Ook staat veiligheid bij deze organisatie in een zeer hoog vaandel, vandaar dat Korein voor LIHO heeft gekozen als vaste partner op het gebied van gecertificeerde brandmeld – en inbraakbeveiliging systemen. Alles gaat op basis van de hoogste certificeringeisen en normen. Door deze oplossing is LIHO dus mede verantwoordelijk voor het geruststellende gevoel van ouders, welke hun kinderen met een veilig gevoel achterlaten. Onlangs (mei 2011) hebben wij voor Korein reeds  de 50e volledig gecertificeerde brandmeldinstallatie opgeleverd.

Immers…. De veiligheid van je kind is toch het allerbelangrijkste!

Parkeergarage World Forum Den Haag

Parkeergarage World Forum Den Haag

Het World Forum in den Haag is een gebouw waarin een hotel, een congrescentrum en een theater gehuisvest zijn. Het ligt niet ver van Kijkduin en Scheveningen. Het World Forum, voorheen Nederlands Congresgebouw, Nederlands Congres Centrum (NCC) en World Forum Convention Center (WFCC), is een groot multifunctioneel gebouw waar diverse soorten bijeenkomsten worden georganiseerd, zoals congressen, festivals, concerten, recepties, beurzen en persconferenties. Het gebouw is gevestigd aan het Churchillplein in het noorden van de wijk Zorgvliet in Den Haag en beschikt over een eigen parkeergarage.

Liho heeft begin 2017 de opdracht mogen ontvangen om in de parkeergarage het gehele Brandmeld-ontruimingssysteem te vervangen. De realisatie hiervan is inmiddels voltooid.

Poppodium 013 Tilburg

Poppodium 013 Tilburg

013 is een poppodium in Tilburg. Het gebouw opende op 13 november 1998 zijn deuren en is een fusie van concertzalen Noorderligt en Bat Cave, en de plaatselijke MuziekKantenWinkel.

Onlangs werd 013 grondig verbouwd. Zalen werden verbouwd en samengevoegd. Er is tegenwoordig een grote zaal met een capaciteit van 3000 en een kleine zaal waarin 700 mensen passen. De zalen kunnen qua grootte aangepast worden op het aantal bezoekers. De kenmerkende oplopende trap in de grote zaal van 013 is behouden gebleven. Verder herbergt het pand een zestal oefenruimtes en een opnamestudio.

Liho Telecom & Safety Systems heeft een geheel nieuw gecertificeerde brandmeld- ontruimingssysteem en inbraaksignaleringssysteem geleverd en gemonteerd.

Prodrive Son

Prodrive Son

Prodrive B.V. is een bedrijf gevestigd in Son en gespecialiseerd in ontwikkeling, productie en levering van elektronische producten, systemen en oplossingen. Prodrive is nu gevestigd in meerdere panden op Science Park Eindhoven en Ekkersrijt te Son..

LIHO heeft in samenwerking met een bouwteam diverse intelligente en hoogwaardige security oplossingen geleverd en gemonteerd. Het gehele ontwerp is door ons zelf opgezet, waarbij rekening werd gehouden met de regelgeving, maar zeker ook de wens van de gebruiker. Wij realiseedren hier onder andere de gecertificeerde brandmeld - 
installatie met liefst 700 rookmelders!!, een inbraaksignalerings- en toegangscontrolesysteem en een IP video-observatiesysteem met diverse geïntegreerde koppelingen.

Momenteel realiseert Prodrive ter uitbreiding weer een nieuwbouwpand met 7 verdiepingen waar voornamelijk productieactiviteiten zullen gaan plaatsvinden. de Oplevering staat gepland voor November 2017.

Sofitel The Grand te Amsterdam

Sofitel The Grand te Amsterdam

In een historisch gebouwencomplex in het centrum van Amsterdam is sinds 1992 het vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam gevestigd. In een dergelijke vijf sterren ambiance spreekt het voor zich dat de hotelgasten naast service en comfort een hoge mate van discretie en veiligheid verwachten.

Door de eeuwen heen is heet hotel al diverse malen verbouwd en uitgebreid en het historische karakter is daarbij steeds behouden. Het hotel heeft 177 kamers waaronder 52 luxe suites, sommige met een eigen entree. Gasten kunnen o.a. beschikken over butlerservice, dineren in een sterren restaurant of ontspannen in Le Petit Bistro, het bruine café, het besloten terras in de binnentuin, de bibliotheek of de rooksalon.

In een dergelijke vijf sterren ambiance spreekt het voor zich dat de hotelgasten naast service en comfort een hoge mate van discretie en veiligheid verwachten. “Het gebouw is hiervoor ideaal”, vertelt Eelco Voorhaar, security manager bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam. “Het pand is volledig vrijstaand, dus ook via het dak kan niemand binnendringen en de besloten binnentuin biedt bescherming tegen pottenkijkers.” Het gebouwencomplex heeft meerdere ingangen, zodat bekende gasten onopvallend kunnen arriveren of vertrekken. Discretie was jaren geleden ook een van de uitgangspunten bij de installatie van het videosysteem dat onlangs grondig werd vernieuwd. Bij deze vernieuwing moest het aantal camera’s worden uitgebreid voor een vollediger overzicht van het hotel. Een andere wens was beelden met een hogere resolutie voor meer details, die identificatie zowel live als achteraf mogelijk maken. Bovendien moest de bestaande coaxbekabeling worden hergebruikt.

Gekozen is voor een hybride videosysteem van Dahua Technology dat is geleverd en geïnstalleerd door LIHO Telecom & Safety Systems B.V. Het aantal camera’s is meer dan verdubbeld en een deel van de verouderde analoge camera’s is vervangen. Vaste en PTZ-camera’s worden zowel binnen als buiten toegepast en brengen onder meer de receptie, lobby, spa, de binnenplaats en de directe omgeving van het hotel in beeld. De camerabeelden worden opgeslagen op vijf netwerkvideorecorders van Dahua en zijn uit te kijken in het kantoor van de beveiliging en bij de receptie.

De voornaamste doelen van het videosysteem zijn live toezicht in en om het hotel en waarheidsvinding achteraf”, zegt Eelco Voorhaar. “Het hotel heeft in toenemende mate te maken met de uit de Verenigde Staten overgewaaide ‘claimcultuur’. Dan is het belangrijk om aan de hand van camerabeelden te kunnen aantonen hoe de zaken daadwerkelijk zijn verlopen. De camerabeelden worden zeer regelmatig gebruikt en de investering in het videosysteem verdient zich snel terug.” Het hotel krijgt ook regelmatig het verzoek van de politie om camerabeelden te leveren als er zich in de buurt een incident heeft voorgedaan. Voorhaar: “We werken als hotel goed samen met de politie, ook als er niet direct gasten of medewerkers bij zo’n incident zijn betrokken. Een veilige omgeving is immers belangrijk voor het hotel en voor onze gasten.”

Woonzorgcentrum Savant van lenthof

Woonzorgcentrum Savant van lenthof

In het hart van Nuenen verrijst in 2017 een geheel nieuw, royaal woonzorgcentrum voor mensen met dementie. De nieuwe locatie in de Kerkstraat krijgt de naam Savant van Lenthof. Het modern gebouw heeft 30 appartementen, verschillende gemeenschappelijke ruimtes en een fraaie tuin. Woonzorgcentrum Savant van Lenthof biedt mensen met dementie maximale bewegingsvrijheid binnen een beschermde leefomgeving. Het wordt een thuis dat geborgen en vertrouwd voelt. En waar professionele zorg aanwezig is.

Woonzorgcentrum Savant van Lenthof wordt ingericht volgens de nieuwste inzichten. Bewoners huren een appartement met een woonomgeving die past bij de huidige, maar ook toekomstige situatie. Nieuwe bewoners wonen namelijk zelfstandig, maar met 24 uur per dag deskundige zorg in de nabijheid.

Wij zorgen voor het ontwerk en in samenwerking met ETB van Keulen voor de aanleg van het brandmeld- ontruimingssysteem en PZI-installatie binnen dit nieuw te bouwen complex.

De oplevering is gepland in het najaar van 2017.

Nieuwbouw XXL distributiecentrum DSV Venlo

Nieuwbouw XXL distributiecentrum DSV Venlo

In het nieuwe distributiecentrum van de wereldwijde logistieke dienstverlener DSV heeft LIHO Telecom & Safety Systems in opdracht van Op het Veld Elektrotechniek de aanleg van een inbraaksignaleringssysteem gerealiseerd. Het distributiecentrum wordt gebruikt voor onder andere de opslag van high value goods. Het gebouw heeft een oppervlakte van 81.000 m² en is verdeeld over vier compartimenten. Het pand is daarnaast voorzien van drie kantoren met elk drie bouwlagen, in totaal is er 4.300 m² aan kantoorruimte. Met dank aan alle partijen voor de prettige samenwerking om dit project tot een mooi eindresultaat te brengen!